top of page

Bergen 3000 x Idrett Uten Alkohol

Bergen 3000 er et lavterskel mosjonsløp som går rundt Store Lungegårdsvannet den 10. juni. Løpet arrangeres for andre gang etter en braksuksess i 2022 , og første gjennomføring resulterte i 628 påmeldte. I år har vi ambisjoner om å kunne bikke 1000 deltakere, og vi vil derfor ha deg med!


Banen rundt Store Lungegårdsvannet er universelt utformet og passer for alle nivåer og aldre, enten man spurter, jogger, går eller ruller. Det er lagt opp til et para-løp, et barneløp på 300 meter for de aller minste, og en bærekraftsstafett for grupper og bedrifter. Bergen 3000 vil ha underholdning for barna, grill, stand fra sponsorer og legger opp til at dette skal bli et lite sentrum for dagen hvor folk kan komme og gå som man måtte ønske.


Vi er veldig glade for at Idrett Uten Alkohol har valgt å støtte oss igjen! Vår visjon om å skape et inkluderende og lavterskel arrangement hvor alle kan føle trygghet og god helse kan forebygges, gjenspeiles godt i deres verdier. Vi ønsker at idrettslaget vårt skal ha gode holdninger rundt alkohol og at idretten skal ha trygghet og inkludering i fokus. Vi føler at Idrett Uten Alkohol sitt samarbeid med Bergen 3000, hvor vi fronter våre verdier, kan forebygge alkoholbruk i idretten og på offentlige plasser hvor helse og sosial trivsel skal være i fokus.


I år utvider vi avtalen vår og inviterer Sædalen IL sine ungdommer og trenere til et informativt foredrag om prestasjon i idretten og viktigheten rundt bevisstgjøring av alkoholens påvirkning. Vi tror dette kan bidra til gode holdninger og økt motivasjon for våre medlemmer og er veldig glade for at IUA tar seg tid til dette.


Vi håper å se så mange som mulig i løypen rundt Bergens hjerte den 10. juni 2023. og ikke glem at Idrett Uten Alkohol deler ut gratis startnummer!

Comments


bottom of page