top of page

Siste dag som prosjektmedarbeider

Etter to år som prosjektmedarbeider og tidvis midlertidig prosjektleder i Idrett Uten Alkohol, har jeg valgt å si opp min stilling for å gå nye veier. Dette er en liten hilsen fra meg til alle dere som følger med på IUA.


Som ansatt i IUA har jeg fått reise rundt i Norge og møtt mange flotte mennesker. Jeg har holdt foredrag, stått på stand, vært med på idrettsarrangement og deltatt i diskusjoner rundt vårt arbeid. Jeg har fått fronte vår sak i mange ulike sammenhenger, og jeg er stolt av at jeg har fått være en del av et så viktig prosjekt.


Når man jobber i et prosjekt som Idrett Uten Alkohol, blir man møtt med mange personlige historier og ulike meninger rundt temaet. Det er ingen tvil om at behovet for et slikt prosjekt er økende, selv om de aller fleste jeg har møtt, forteller at de trodde det var en selvfølge at idrett og alkohol ikke hører sammen. Dessverre er det ikke det, noe vi nylig fikk bekreftet da debatten rundt alkoholservering under ski-VM var i vinden.


Idretten burde være en alkoholfri sone, alltid. Den skal være trygg, inkluderende og åpen for alle. Da gir det ingen mening at alkohol skal få en plass på tribunen, i garderoben, hos ledsagere på Cup, eller på idrettsgalla.


Hvis alkoholen får en plass, ekskluderer vi mange flere mennesker enn vi tror. De 90 000 barn og unge i Norge som vokser opp i et hjem med overdreven alkoholinntak, skal få lov å gå på trening og idrettsarrangement uten å være bekymret for å bli møtt av berusede der også.


Jeg har lært utrolig mye i løpet av min tid som ansatt, og dette er noe jeg vil ta med meg videre. Jeg setter stor pris på alle jeg har møtt på min vei som har vært med på å forme min tid i prosjektet, og jeg er takknemlig for alle minnene og erfaringene jeg har fått!


Mvh.

Gina Bakke Bolstad

Comments


bottom of page