top of page

Vår nye prosjektleder

Oppdatert: 12. jul. 2022Marte Mandelid (26) er ansatt som ny prosjektleder i Idrett Uten Alkohol, og hadde sin første arbeidsdag 3. januar 2022.


Marte bor med sin samboer i Åsane, men kommer opprinnelig fra Askvoll kommune i Sunnfjord. Hun har nå bodd 4 år i Bergen, og ble i sommer ferdig med sin sykepleierutdanning. Hun har tidligere jobbet som personlig trener, og de siste årene har hun vært ansatt som markedsføringsansvarlig i to ulike bedrifter. Likevel er det først nå at hun har funnet sin drømmejobb.


Marte er en aktiv jente som brenner for an aktiv og sunn livsstil. Hun har lenge ønsket å jobbe innenfor forebygging, men opplevde dette vanskelig som sykepleier. Når IUA postet at de søkte etter en ny prosjektmedarbeider, var Marte raskt på ballen. Etter en liten intervjurunde trakk hun det lengste strået, og ikke lenge etter fikk hun tilbud om økt stilling som prosjektleder. Denne takket hun med glede ja til!


- Som prosjektleder i IUA får jeg jobbe med en hjertesak. Jeg får jobbe med både barn og unge, og jeg får bruke all min kunnskap innen trening, helse og forebygging. Ikke minst får jeg møte mange nye fjes, og fremme IUA sitt budskap på en gøy måte!


Som student var Marte en av få som ikke benyttet seg av alkohol, og hun opplevde ofte fordommer og antagelser både blant venner og ukjente.


- Det var mange av mine medstudenter som trodde jeg var motstander av alkohol, og som mistenkte at jeg hadde sterke meninger om dette. Det kunne ofte føre til at jeg ikke ble inkludert i ulike arrangement og fester, og det er noe jeg ser skjer med flere den dag i dag. Selv om jeg den dag i dag ikke drikker alkohol selv er det helt greit for meg at andre velger å gjøre det. Likevel, alt til sin tid og alt til sin plass. Når alkohol ble et must på ulike idrettsarrangement eller under eksempelvis fjellturer følte jeg at det ble feil, og det gjør jeg enda. For meg skal idretten være en alkoholfri sone, uansett alder og status. Dette er det jeg vil videreformidle som prosjektleder i IUA. Og det gleder jeg meg til!

Comentários


bottom of page